PAASACTIE - Vind het gouden EI!

Chocolatier Delfien De Tavernier

chocolaterie Ledoux - chocolatier Delfien De Tavernier

Ik krijg nog altijd veel de vraag, hoe kwam je erbij om een chocolaterie 12 jaar geleden over te nemen en zonder enige chocolade of pralines achtergrond dan nog? 

(ik heb namelijk Accountancy gestudeerd  )
Ik herinner me het nog alsof het gisteren was.
Toen we op het punt stonden de zaak over te nemen, droomde ik al helemaal weg en zag mezelf in potten roeren, verrassende chocoladeproducten maken, frisse smaken uitproberen, tussendoor veel proeven. Kortom, helemaal romantisch zoals in de film ‘Chocolat’ 
Heel gedreven zoals ik ben, heb ik er mij dus volledig ingesmeten en het creatieve en ambachtelijke deel van mijn werk spreekt me nog altijd heel sterk aan. Dit is namelijk echt mijn ding!

Workshops

Een 8-tal jaar geleden kwam een klant naar mij toe en vroeg om eens een chocoladeworkshop te geven voor een groepje vriendinnen. Allemaal zot van chocolade! Ze beleefden samen de meest magische namiddag! Een hele openbaring voor hen, maar ook wel voor mij! Het was superfijn te zien hoe enthousiast die meiden waren, en hoe inventief ze aan de slag gingen met onze chocolade.
Dit wou ik absoluut meer gaan doen! 

Daarnaast fascineert het mij enorm te zien hoe creatief mensen met chocolade kunnen zijn, ook al verwachten ze dit totaal niet van zichzelf!
Ze zijn altijd heel verrast met het resultaat en gaan met een zekere trots naar huis!
Ik hou ervan om mensen tot RUST te laten komen, te INSPIREREN en hun VERBEELDING te laten spreken bij het verwerken van chocolade, een veelzijdig topproduct en tijdens 1 van onze workshops. Lees hier hoe ze in hun werk gaan.

Ambacht

Zelf werk ik graag met mijn handen en kom ik soms tot de meest verrassende resultaten.
Zo maakte ik voor Katrien een persoonlijk huwelijkscadeau! Samen met Katrien en nog een aantal vrouwen volgde ik een businesscoachingstraject, allemaal superlieve vrouwen, waartussen een band gegroeid is. Doordat Katrien de dag voor Pasen trouwde, kon ik er jammer genoeg niet bij zijn. 
De dames kwamen op het idee om Katrien een wel, heel persoonlijk geschenk te geven in chocolade. Per persoon maakte ik een versierd choclade Paasei met onze naam erop en het geschenk zat er binnenin. De keer erna, toen ik Katrien terugzag, was ze super enthousiast over haar huwelijksgeschenk, bedacht door mensen die haar nauw aan het hart liggen en gemaakt door iemand die ze kent. 
Het is namelijk altijd heel leuk te weten als anderen zo hard hun best doen om jou gelukkig te maken!

Ik vind het altijd superfijn om samen te brainstormen met de mensen die het geschenk geven en een inventief CHOCOLADECADEAU te CREEREN om de gelukkige te VERRASSEN.

Katrien, haar man had de kans niet gekregen om van hun chocoladecadeau te proeven.
chocolade van Callebaut voor in de tempereermachine.
   
Klik hieronder voor 1 van onze specialiteiten :
Kom hier meer te weten over wat we nog zoal doen en over ons team.

Laat een reactie achter

Nederlands nl