We gaan in VERLOF van 29 juli tot en met 19 augustus.

Over ONS

Hoi,
Ik ben Delfien De Tavernier, eigenaar van Chocolaterie Ledoux.

Ik krijg nog altijd veel de vraag, hoe kwam je erbij om een chocolaterie 15 jaar geleden over te nemen en zonder enige achtergrond dan nog? (ik heb namelijk Accountancy gestudeerd ;-) )

Ik herinner me het nog alsof het gisteren was...

Toen mijn man en ik op het punt stonden de zaak over te nemen, droomde ik al helemaal weg en zag mezelf in potten roeren, verrassende chocoladeproducten maken, frisse smaken uitproberen, tussendoor veel proeven. Kortom, helemaal romantisch zoals in de film ‘Chocolat’ ;-)

Heel gedreven zoals ik ben, heb ik er mij dus volledig in gesmeten en het creatieve en ambachtelijke deel van mijn werk spreekt met nog altijd heel sterk aan. Dit is namelijk écht mijn ding!

Chocolaterie Ledoux - Delfien De Tavernier

Zo ontstonden een aantal jaar geleden, in de coronaperiode (met meer tijd) én in een creatieve bui de Delfien pralines. 
Toen ik de zaak overnam, nam ik ook het receptenboek mee over.
Over de jaren heen veranderde er hier en daar wel iets aan de pralientjes, maar ik kreeg meer en meer de nood mijn eigen stempel erop te gaan drukken, vandaar de DELFIEN pralines : modernere pralines met vernieuwendere smaken. 😉

Ondertussen zijn ze bekend aan het worden 😁 en passen we ze iedere keer aan per thema/seizoen. 

Het is namelijk MIJN MISSIE om mensen te doen genieten van de lekkere smaak van ambachtelijke chocolade. Om dit te realiseren, verwerken we kwalitatieve ingrediënten op een creatieve manier tot afgewerkte chocolade producten en delicatessen.

Chocoladewinkel in Langemark

WIE HELPEN WE GRAAG VERWENNEN MET LEKKERE CHOCOLADE?
We verkopen onze ambachtelijke chocolade creaties in de eigen chocoladewinkel in Langemark en we verdelen ons assortiment bij geselecteerde delicatessenzaken in de regio.
Bedrijven en organisaties geven onze chocolade ook als een relatiegeschenkje aan hun klanten en medewerkers.

Ten slotte organiseren we chocoladeworkshops en teambuildings waarbij de deelnemers zelf creatief aan de slag gaan met chocolade

Chocoladeworkshop

HOE KWAM IK ERBIJ CHOCOLADEWORKSHOPS TE GAAN GEVEN?

Een 10-tal jaar geleden kwam een klant naar mij toe en vroeg om eens een workshop te geven voor een groepje vriendinnen. Allemaal zot van chocolade! Ze beleefden samen de meest magische namiddag! Een hele openbaring voor hen, maar ook wel voor mij! Het was superfijn te zien hoe enthousiast die meiden waren, en hoe inventief ze aan de slag gingen.

Dit wou ik absoluut meer gaan doen!

Wat hou ik ervan mensen tot RUST te laten komen, te INSPIREREN en hun VERBEELDING te laten spreken bij het verwerken van chocolade, een veelzijdig topproduct.

MAAR... DIT ALLES KAN IK NIET ALLEEN REALISEREN ZONDER DIT SUPERTEAM!

Even voorstellen:
Kelly Dubois, chocolatier :

In onze chocolaterie staat Kelly in voor het afmaken van de pralientjes en het bereiden van vullingen. Ze maakt ook de holle figuren, denkt na over nieuwe dingen (Ze is de uitvinder van de gemarmerde hartjes 🤎) en af en toe kun je ze ook vinden in onze winkel.
Tijdens een stage in een restaurant, mocht ze eens een dag meedraaien in een chocolaterie (een vriend van de restauranthouder) en daar is haar passie voor de chocoladestiel aangewakkerd. Ze kreeg vroeger chocoladevormen cadeau van haar ouders en is thuis veel beginnen testen. 
Haar lievelingspraline is een Delfien praline met marshmellow en speculoos.

Ine Cottyn, chocolatier :

Ze doet mouleerwerk, helpt mee met de pralinevullingen en het mooi verpakken van de chocolade. Ze heeft al veel chocozoenen gemaakt 😘: van koekje tot afwerking… en helpt nadenken over nieuwe smaakjes…

Ze ging naar “Ter groene poorte” op school en deed haar stage bij bakkerij Bossaert in Heule.
Door met chocolade te werken om taarten af te werken, werd haar interesse groter in dit vak. Ze begon veel Instagramfilmpjes te bekijken over chocolade en zo werd het eigenlijk een passie voor haar.

*Niet in beeld, omdat ze niet graag op de foto staan of omdat ik geen mooie foto van hen heb ;-):
- Mijn man Frank, die naast zijn eigen job, ons vaak helpt in de chocolaterie. Hij helpt mee tijdens productie, maar daarnaast, onderhoudt hij ook het machinepark. 
- Jonas, een jonge gast van 27 jaar, met een licht mentale aandoening, komt ons elke donderdag helpen in de chocolaterie.
- Onze flexi Laurien, die naast haar job in de zorg wekelijks een handje komt meehelpen.

 

français fr